Programma 2018-2019

Slider

DECEMBER 2018


De THEATERBAKKERHEIJ PRESENTEERT: KAYA & BAND.

 • YOUNG TALENT
 • Vrijdag 7 december 
 • 20:00 aanvang + AFTERPARTY

Kaya van der Heide, artiestennaam Kaya Vitalis, is een 18-jarige muzikale scholier van het Coenecoopcollege in Waddinxveen. Op haar zevende pakte zij voor het eerst haar gitaar beet en haar plan is om die nooit meer los te laten. Haar grote droom is om een succesvol singer-songwriter te worden! Voor haar profielwerkstuk is zij bezig met het opnemen van haar eerste album waarop haar eigen geschreven nummers zullen staan.

Meer informatie
Kaya haalt haar inspiratie uit het dagelijks leven en werkt toe naar haar grote voorbeelden, John Mayer en Ed Sheeran. Met deze inspiratiebronnen in haar achterhoofd schrijft ze vele popnummers. Verder hoopt ze dat ze de kans krijgt om haar droom te verwezenlijken door na haar middelbare school carrière verder te mogen studeren op het conservatorium. Elk optreden is voor Kaya een genot en ze geniet dan ook van elke seconde dat ze op het podium mag staan!

Tickets bestellen

OPEN LES PRODUCTIEGROEP KINDEREN THEATERBAKKERHEIJ. 

 • Zaterdag 8 december 
 • 13:30 aanvang

Ben jij tussen de 8 en 12 jaar oud en hou je van zingen, dansen en toneelspelen? Dan zit je goed bij de Theaterbakkerheij. Vanuit plezier, samenspel en vertrouwen kom je erachter hoe het is om te acteren, zingen en dansen als een échte musicalster. Ervaring is niet nodig, plezier is noodzakelijk! Onze docenten werken met veel passie en dagen iedereen uit om het beste uit zichzelf naar boven te halen.

Met een groep van maximaal 18 kinderen ga je een muzikale voorstelling maken die in ons eigen theater wordt gespeeld.
Wil je eens langs komen om te kijken of dit iets voor jou is? Op zaterdag 8 december kun je een les volgen. En het enige wat je nodig hebt is zin om te spelen! Meld je aan door te mailen naar info@theaterbakkerheij.nl 

Aanmelden

THEATERBAKKERHEIJ HUISBAND: BULK OUT.

 • GRATIS ENTREE
 • Zaterdag 8 december
 • 20:30 aanvang + AFTERPARTY

Bulk Out! mag zich met recht dé Theaterbakkerheij Huisband noemen. Zij begeleidde immers de succesvolle musicals ‘Troje’ en ‘Titanic’ van de Theaterbakkerheij.

Bulk Out! bestaat uit een groep van vijf enthousiaste en veelzijdige muzikanten, die niets liever doen dan muziek maken met zoveel mogelijk artiesten. Wij hebben de perfecte mix gevonden van ervaring en jonge onbevangenheid. Met Michiel de Jong en Rene Baas als onze ervaren toetsenisten en Danilo Mak als onze jonge onbevangen gitarist worden uw  trommelvliezen gestreeld. Leg daar een strakke swingende basis onder, bestaande uit; Maxim Arnold Bik (drums) en Bart Mooren (basgitaar) en je hebt het perfecte recept voor de beste huisband uit de regio. Wij staan altijd garant voor kwaliteit en vooral een swingende avond!

PETER VAN ROOIJEN & BAND.

 • Zaterdag 15 december
 • 20:00 aanvang

Liefde, dood & zwaartekracht
Een grappig, naar de keel grijpend, ontroerend (en een enkele keer ziek) liedjesprogramma

Na twee avondvullende cabaretsolo`s komt Peter van Rooijen met zijn eerste liedjesprogramma. En dat is goed nieuws. De Volkskrant rekent Peter tot de getalenteerde liedjesschrijvers van zijn generatie. Liefde, dood & zwaartekracht is gebaseerd op zijn gelijknamige nieuwe CD. Met Nederlandstalige teksten, recht voor z´n raap en toch poëtisch, bezingt hij de liefde, de dood en de middelbare school; bijgestaan door een band. Met een volle, knallende popsound of juist klein en breekbaar. Grappig, naar de keel grijpend, ontroerend en een enkele keer ziek. In zijn muziek kiest hij voor verschillende stijlen, van Spinvis tot Springsteen, maar hij maakt er altijd iets eigens van. 

Tickets bestellen

JANUARI 2019


NIEUWJAARSBORREL – OPTREDEN BOOTS & BELLY. 

 • GRATIS ENTREE
 • Zondag 6 januari
 • 15:00 – 18:00 uur

Boots & Belly is een swingende country band van het Muziekhuis Oudewater. Met een schwung van vandaag zingen zij driestemmig de sterren van de hemel. De klassieke country hits als ‘Country Roads’ en ‘Thanks God I’m a Country Boy’ worden gezongen, maar ook moderne hits als ‘Stitches’ en ‘Ho Hey’ komen voorbij in het country repertoire.

Meer informatie

 • Danielle Stellingwerff (zang)
 • Kirsten Vermeij (zang)
 • Sebastian van Zuijlen (zang/gitaar/drum)
 • Justin van Reijen (basgitaar)
 • Tijmen Veelenturf (viool)

GRENSGEVAL #1.

 • Vrijdag 25 en zaterdag 26 januari
 • 20:00 aanvang

In ‘GRENSGEVAL‘ worden vijf korte monologen op een aantal bijzondere plekken gespeeld door vijf acteurs en actrices. Maar de monologen hebben één overeenkomst: het gaat over mensen die de grenzen van het mogelijke proberen te ontdekken, door zich telkens een stukje in het onmogelijke te wagen…

”Ik wil zo dicht mogelijk bij de rand staan. Daar zie je namelijk allerlei zaken die niet vanaf het midden kunt zien…”

Een voorstelling over de dunne lijn tussen falen en succes.

Tickets bestellen

FEBRUARI 2019


DE DROOMINEE. 

 • Vrijdag 1 februari 
 • 20:00 aanvang

AnoRik – the Zuzu’s and the Lala’s
Spoken word, muziek, improvisatie en beeld

Een spoken word performer met loops. Woorden met bezieling tot leven blazen op het podium. De Droominee hoopt dingen te maken die mensen in hun ziel raken of hun dromen weer aan of in beweging zetten. Elk optreden is een unieke ervaring die nooit 100% hetzelfde is. Hij improviseert met stem, ritme en muziek en zo ontstaat er iets fragiels en kwetsbaars waardoor de tekst op een unieke manier met genade bij de luisteraar kan landen.

Meer informatie
Deze keer heeft hij zijn vrouw Anouk Zutphen in zijn woordenavontuur meegenomen om hem muzikaal te begeleiden. Anouk speelt sinds haar 3e jaar klassiek piano en is afgestudeerd aan het Codarts Conservatorium als muziekdocent. Ze hebben hun samensmelting van muziek en woorden vaker cadeau gedaan aan vrienden en familie maar voor vanavond delen ze voor één keertje cadeautjes uit aan jullie.

VANJA RUKAVINA – MASTERCLASS TEKSTTONEEL.

 • Zondag 3 februari – 12:30 aanvang
 • Vrijdag 8 februari – 20:00 aanvang

Vanja Rukavina (1989), geboren in de Bosnische hoofdstad Sarajevo, rondde in 2011 de Toneelacademie Maastricht af. Meteen na zijn afstuderen maakte Vanja deel uit van de Toneelgroep Amsterdam-ensemble; zo was hij te zien in onder andere ‘In ongenade’, ‘Het temmen van de feeks’, ‘Kinderen van de zon’, ‘Opening night’ en ‘De stille kracht’.

Winnaar Arlecchino – Meest indrukwekkende mannelijke bijdragende rol
Op dit moment speelt hij in de marathon-voorstelling ‘The Nation’ van het Nationale Theater. Voor deze rol won hij dit jaar de prijs voor de beste indrukwekkende mannelijke bijdragende rol van 2018: De Arlecchino.

Meer informatie
Op televisie is hij te zien in de series ‘Overspel’, ‘Van God los’ en ‘Ik weet wie je bent’. Daarnaast maakt hij ook eigen voorstellingen zoals ‘Nobody Home’, de veelgeprezen voorstelling over de hedendaagse vluchtelingenproblematiek. En onder andere de dansperformance over Aziatische media-entertainment ‘Bokko’; buiten Nederland getourd door Europa, China en Zuid Korea.

DE THEATERBAKKERHEIJ PRESENTEERT: MISS STARLING & BAND.

 • YOUNG TALENT
 • Zaterdag 9 februari
 • 20:00 aanvang

In haar eerste podiumprogramma brengt de jonge, Goudse singer-songwriter Miss Starling een verzameling zelfgeschreven liedjes. Haar debuut in de Theaterbakkerheij wordt ondersteund door een getalenteerde band, die haar songs op smaakvolle wijze inkleurt. Het zijn liedjes die je meevoeren in het leven van Miss Starling, waar altijd veel aan de hand is. Dat leven hoeft niet altijd makkelijk te zijn. Toch tonen de liedjes dat er uit elk lelijks wel wat moois gecreëerd kan worden. Breekbaarheid, verwondering, een lach en een traan kenmerken het unieke geluid van Miss Starling.

Haar programma grijpt je bij de strot, ontroert en laat jou even uit de realiteit en de waan van de dag ontsnappen.
Met haar. Hand in hand.

DE THEATERBAKKERHEIJ PRESENTEERT: NOYA & BAND.

 • YOUNG TALENT
 • Vrijdag 15 februari
 • 20:00 aanvang

Noya is een 18-jarige singer-songwriter en zit in het laatste jaar van de HAVO/VWO voor Muziek en Dans (Codarts) in Rotterdam. Zij schrijft Engels-talige popnummers met invloeden van jazz en R&B. Haar nummers gaan onder andere over de toekomst en wat deze allemaal gaat brengen.

HANDSOME POETS.

 • Zaterdag 16 februari 
 • 20:00 aanvang

De Handsome Poets komen hun 10-jarig bestaan vieren in de Theaterbakkerheij. Van een handrem heeft de van oorsprong Goudse band nog nooit gehoord. Ze zijn altijd in beweging. Niet alleen vanwege de uiterst dansbare indiepop en de energieke live-shows maar ook omdat de groep sinds haar oprichting in 2008 geen seconde heeft stilgezeten.

Hits als ‘Blinded’, ‘Dance (The War Is Over)’ en ‘Sky On Fire’ brachten de Handsome Poets naar de hoofdpodia van onder andere Pinkpop, Lowlands en Concert at SEA. Dit najaar staan ze door zalen in het land en spelen ze o.a. hun 1e nederlandstalige single: Alles Oké!

Tickets bestellen

JACK O JANE. (Band)

 • Zaterdag 23 februari
 • 20:30 aanvang

Meer info volgt

MAART 2019


DE MUZIEKBAKKERHEIJ.

 • Vrijdag 8 en zaterdag 9 maart
 • 20:00 aanvang

Singer songwriters en muzikanten combineren ideeën en inspireren elkaar tijdens De Muziekbakkerheij. Na de eerste kennismaking worden in een aantal workshops muzikale ideeën uitgewisseld en gecombineerd. Tijdens het schrijven en de uitvoering wordt geëxperimenteerd met verschillende theatrale disciplines als taal, poëzie, vormgeving, spel en beweging. Het resultaat zal een wonderlijke muzikale mix zijn van muziek en theater!

Tickets bestellen

SKAPICHE?!

 • Vrijdag 22 maart 
 • 20:30 aanvang

Uptempo party ska
De energieke uptempo party ska band Skapiche?! weet van ieder optreden een wervelende show te maken! Dit doen zij met hun eigen versie van SKA! Compleet met aanstekelijke melodieën, rockende riffs, knallende polka en opzwepende shouting waarbij het publiek wordt uitgenodigd om vooral lekker mee te doen.

Met een solide basis van drum, bas, gitaar en toetsen, aangevuld met drie swingende blazers en gecomplementeerd door een zangeres met een dijk van  een stem en onuitputtelijke energie maken ze van elk(e) zaal of festival één groot pompend uptempo feest.

In juli 2018 is de EP ‘My Night’ uitgekomen waarop de veelzijdigheid van deze band goed te beluisteren is. Check ‘m, trek je favo dansschoenen aan en… Tot snel?! Skapiche?!

ZWARTGALLIG. 

 • Vrijdag 29 maart
 • 20:00 aanvang

In de voorstelling ‘Zwartgallig‘ word je meegenomen in een bizarre reis door het onderbewustzijn, waarin herinneringen, dromen en fantasie in hoge mate met elkaar aan de haal gaan.

Een oorlogsveteraan die in behandeling gaat voor zijn depressie bij de omstreden Psychiater Jan Bastiaans, bekend om zijn behandeling van oorlogsslachtoffers met LSD. Is het een trip? Een therapeutische sessie? Een afrekening? Een tragedie? Of een troost?

De zwarte plekken van de maatschappelijke ziel worden in kaart gebracht, vol aandoenlijke momenten, woedende analyses en een liefdesverklaring aan het zwart.

APRIL 2019


MEI 2019


GRENSGEVAL #2.

 • Vrijdag 3 en zaterdag 4 mei 
 • 20:00 aanvang

In ‘GRENSGEVAL‘ worden vijf korte monologen op een aantal bijzondere plekken gespeeld door vijf acteurs en actrices. Maar de monologen hebben één overeenkomst: het gaat over mensen die de grenzen van het mogelijke proberen te ontdekken, door zich telkens een stukje in het onmogelijke te wagen…

”Ik wil zo dicht mogelijk bij de rand staan. Daar zie je namelijk allerlei zaken die niet vanaf het midden kunt zien…”

Een voorstelling over de dunne lijn tussen falen en succes.

Tickets bestellen

SOFIE… PUBERTIJD! (cabaret)

 • Vrijdag 24 mei
 • 20:00 aanvang

Sofie de Bruijn is een 17-jarige Woerdense singer-songwriter van het Goudse Coornhert-gymnasium die naast het schrijven van muziek nu ook haar eigen onewomanshow heeft geschreven. De inspiratie voor haar show vormen de alledaagse, grappige, verdrietige, onstuimige en soms uitermate onhandige belevenissen van en met haar leeftijdsgenoten.

Deze enthousiaste en creatieve muzikante loodst u in één avond door de (puber)tijd, met een show waarbij humor, ontroering en verwondering elkaar afwisselen. Laat u meevoeren door de ongetwijfeld herkenbare verhalen, verrassende muziek en betoverende stem van Sofie in ‘PuberTijd!’

Sofie heeft ruime ervaring op het podium, zowel solo als in gezelschap van grote namen als Paul de Leeuw, en droomt van een carrière in het theater. Met haar eigen YouTube kanaal en de eerste nummers op Spotify is ze hard op weg om haar droom te verwezenlijken.

Tickets bestellen